ketvirtadienis, rugpjūčio 07, 2008

SONY: modernioji kišeninė fotografija plinta


Tobulėja šiuolaikiniai mažieji skaitmeniniai fotoaparatai, lengvai telpantys į delną ar į marškinių kišenę. „Sony“ pristatomi „Cyber-Shot“ serijos DSC-T77 ir DSC-T700 yra ypač kompaktiški skaitmeniniai fotoaparatai su patobulinimais vietoje leistų DSC-T70 ir T300, turintys 10 milijonų vaizdo taškų jutiklius. Kas pasikeitė?
Naujasis T77 lyginant su Sony DSC-T70 turi didesnės raiškos jutiklį, 10 MP vietoje 8 MP, 4 kartų optinį artinimą su F3.5 - F4.6, patobulinta scenų atpažinimo sistema, „anti-blink“ funkcija naudojantis veidų atpažinimo sistema (išmeta nuotraukas su užmerktomis akimis), liko tas pats 3 colių ekranas jautrus lietimui plačiaformatis „Touch panel“ LCD. Simpatiškas aparatas kelionėms ir kasdieniam naudojimui.
T700 lyginant su ankstesniuoju T300 turi 4GB vidinę atmintį (!!!) 3.5 colio dydžio ekraną, mobiliąją nuotraukų naršyklę, kurios pagalba galima ieškoti talpykloje nuotraukas pagal datą, įvykius , veidus ir kitas žymas. T700 turi talpią nuotraukų saugyklą, kuria esant reikalui galite pasinaudoti norėdami keistis nuotraukomis, paviešinti, siųsti į „Youtube“ portalą, redaguoti. Tai tarsi mažas serveris, kuriame telpa apie 1000 didžiausios raiškos nuotraukų, arba iki 40 tūkstančių nuotraukų VGA raiška. Ir jokios papildomos atminties laikmenos nereikia. Tiesiog imi aparatą, spaudi mygtuką, daliniesi įspūdžiais su kitais. Optinis artinimas – 5 kartai, korpusas 16 mm storio. Ar tai galima pavadinti storiu? Spręskite patys.


Komentarų nėra: