ketvirtadienis, rugpjūčio 07, 2008

NIKON mados auka? Navigacija fotoaparate


Nikon naujienos.

COOLPIX P6000. 13.5 milijonų vaizdo taškų su navigacine sistema – tai tikras multimedija produktas. Be viso to, šis aparatas dar gali ir kokybiškai fotografuoti: 1/1.72 colio dydžio jutiklis (0.41 kvadratinio centimetro plotas), yra 4 kartus artinantis objektyvas, su plataus matymo kampo 28 mm židinio nuotoliu, turi RAW nuotraukos formatą NRW, kuris konvertuojamas tiesiog aparate (dar nėra suderinamas su MAC OS sistemomis), optinė vaizdo stabilizavimo sistema, kompaktiškas magnio lydinio korpusas. Integruota navigacijos sistema automatiškai į EXIF duomenis įrašo informaciją ir koordinates, kur nuotrauka buvo daryta, o ši informacija gali būti peržiūrėta naudojantis „Nikon ViewNX“ ir „My Picturetown“ (interneto prieigos pagalba). Aparate įdiegtos vaizdų apdorojimo sistemos EXPEED-TM, kurios yra naudojamos veidrodiniuose aparatuose, dėl to spartesnis tapo nuotraukos apdorojimas, jų kokybė tapo geresnė, lyginant su ankstesniais modeliais. Galimas vaizdo aštrumo, tono kompensavimo, šviesumo, spalvingumo reguliavimas, bei „Standard“, „Neutral“, „Vivid“ ir „Monochrome“ kompleksinis vaizdo parametrų parinkimas. Ar vietos aptikimo ir užfiksavimo sistema taps tuo arkliuku, dėl kurio šis aparatas bus perkamas – neaišku, tačiau, matosi, jog vaizdo kokybės gerinimui kuriant šį aparatą, skirta pakankamai dėmesio.
COOLPIX S710: 14,5 milijonų vaizdo taškų jutiklis, plačiakampis F2.8-5.6, artinantis 3.6 karto objektyvas su 28 - 101 mm židinio nuotoliu, optinis vaizdo stabilizatorius, 3 colių ekranas. Tai vadinamasis „point-and-shoot“ (nusitaikyk ir fotografuok) serijos modelis, turintis daugelį mėgėjui reikalingų funkcijų ir sistemų, iš kurių naudingiausios yra optinis vaizdo stabilizatorius, judančio objekto aptikimo sistema, geriausios nuotraukos atrinkimo sistema, bei automatinė scenų atpažinimo sistema. Tiesiog, įjungi ir spaudi užrakto mygtuką. O ar rezultatais džiaugsis visi? Tikėtina.
COOLPIX S60: naujiena – lietimui jautrus LCD ekranas. Anksčiau „Nikon“ vengė tokių inovacijų, tačiau viskam ateina savas laikas. Pirkėją gal kiek sutrikdys tai, kad aparatas beveik neturi akiai įprastų mygtukų – yra tik įjungimo ir užrakto mygtukai. Tačiau visa kita galite atlikti liesdami didžiulį 3,5 colio lietimui jautrų ekraną. Tokį aparatą valdyti nebus sudėtinga, tačiau reikės įprasti naudotis visomis jo funkcijomis. Labai stilingas, ko iki šiolei pasigesdavome „Nikon“ fotoaparatuose mėgėjui.
COOLPIX S610c, COOLPIX S610:
10 MP, 4 kartų artinimas, pirmasis modelis turi WiFi sąsają belaidžiam duomenų perdavimui, ekranas 3 coliai, optinis vaizdo stabilizatorius (kompanija jo nepagailėjo įdėti ir paprastesniems naujiesiems modeliams). Ar S610c bus konkurentas mobiliems telefonams keičiantis nuotraukomis? Be jokios abejonės. Belaidis perdavimas tai gali.
COOLPIX S560:
tai vienintelis naujasis modelis, neturinti 3 colių ekrano. Jame yra 2,7 colio ekranas, 10 MP jutiklis, 5 kartų vaizdo artinimas (34.8 - 174 mm), optinis vaizdo stabilizatorius,Face-Priority AF“, „D-Lighting“ apšvietimo sistema, kai nepakanka natūralios šviesos.. Simpatiškas, kompaktiškas, patogiai valdomas.
Pabaigai: įspūdingai daug naujų pristatomų aparatų, malonūs patobulinimai, kurie vaizdo kokybę neabejotinai priartins prie veidrodinių aparatų nuotraukų kokybės. Tik ar neruošiama dar kokia nors staigmena? Palauksime.

Komentarų nėra: