pirmadienis, rugpjūčio 11, 2008

Naujienos žaidimų mėgėjams.

Daugelis kritikų pasakytų, kad nešiojamas kompiuteris žaidimams nėra pats racionaliausias sprendimas. Tačiau rinka krypsta kita linkme. Vis labiau vertinamas universalumas, nešiojamas kompiuteris tampa ne vien darbo įrankiu, bet ir įrenginiu, skirtu pramogoms. Nedažnai išgirsi pasakymų, kad geras nešiojamas kompiuteris yra tas, kuris turi daug operatyviosios atminties bei galingą vaizdo posistemę. Tačiau, kam tai reikalinga? Dažniausia žaidimams.

Ne be reikalo vis daugiau gamintojų įsitraukia į universalių nešiojamųjų kompiuterių gamybą. Trumpai apžvelkime, kas naujo Lietuvos rinkoje. Ar tiesiog, ką pasirinkti žaidimų mėgėjui.

Iš tiesų nustebino Samsung naujiena - NP-R560 modeliukas. Tai vienas pirmųjų modelių Lietuvoje ne tik su itin galinga nešiojamam kompiuteriui nVIDIA GeForce 9600M GT vaizdo plokšte, bet ir puikiu ekranu, stilingu korpusu ir naująja Centrino 2 platforma. Gera žinia yra ta, kad šį modelį pasaulyje galime įsigyti vieni pirmesniųjų.

Dar viena puiki naujiena - HP Pavilion dv5 modelis. Džiugu yra tai, kad siūlomos įvairios komplektacijos. Tiek naujausi AMD procesoriai, tiek Intel naujienos, o be to pažangios vaizdo plokštės: vidutinės klasės ATI Radeon™ HD 3450, tiek aukštesnės nVIDIA GeForce 9600M GT. Modelis HP Pavilion dv5-1050EN siūlo vieną geriausių komplektacijų rinkoje tarp 15 colių kompiuterių 4000Lt ribose.

Ne vienas laukė naujienų ir iš Dell stovyklos. Ir ne be reikalo :) . Dar visai neseniai pasirodęs ir iškart tapęs bene populiariausiu Dell Studio 15 modelis patraukė daugelio akį dėl puikaus dizaino ir savybių rinkinio, tačiau truputėlį nuvylė "užkietėjusius" žaidėjus - komplektuojama ATI Radeon™ HD 3450 neleis aukšta kokybe žaisti naujausių žaidimų. Tačiau jų nusivylimai išgirsti - atvyksta puikiai sukomplektuota naujiena - 17 colių Dell Studio 17. Jo išskirtinės savybės - FullHD įrašus komfortabiliai leisiantis žiūrėti itin aukštos kokybės ekranas, vieni sparčiausių rinkoje kieti diskai bei ATI Radeon™ HD 3650 vaizdo plokštė. Būtent minėtas komponentas labiausiai ir džiugina žaidimų mėgėjus. Visgi šio kompiuterio kaina per 5 tūkstančius litų.

Taip, būtent dėl žaidimų smarkiai ir kyla nešiojamųjų kompiuterių kaina ir dažnas jaunas žmogus negali sau leisti skirti tiek pinigų pramogai.
Visgi yra sprendimas ir taupantiems. Jau ir Lietuvos rinkoje pasirodė kokybiški MSI nešiojamieji kompiuteriai puikiai vertinami ypač vakarų Europos šalyse (bet ne tik :)). Vienas geriausių kainos ir kokybės/galimybių santykis. - štai kuo jie gali pasigirti. Bet ne vien tuo. MSI yra pirmoji pristačiusi nešiojamiems kompiuteriams spartinimo funkciją, integravusi skaičių klaviatūra 15,4" modeliuose bei integravusi 4 garso kolonėles 13,3 colio modeliuose. Taigi, visi 15 ir 17 colių modeliai Jūsų lauks su skaičių klaviatūromis. Mažiau nei už 3000Lt įsigyti 17 colių kompiuterį su puikiu ekranu, erdviniu garsu su žemų dažnių garsiakalbiu bei galinga vaizdo plokšte atrodytų naivi svajonė. Ji tapo realybe su MSI GX710 modeliu. Puikiomis savybėmis gali pasigirti ir MSI GX600P, MSI GX610P modeliai.

Lauksime ir kitų naujienų iš MSI bei kitų gamintojų.



1 komentaras:

Unknown rašė...

Seniai aišku, kad nešiojamieji jau geba būti tokie greiti kaip ir stacionarūs! Vienintelė priežastis, dėl ko stacionarus yra geriau tai du dideli monitoriai. Bet ir prie nešiojamojo juos galima nusipirkti:)