pirmadienis, rugpjūčio 04, 2008

Gandai ir tikrosios FUJI fotoaparatu naujienos

Kai kalbama apie stilių, pirmiausia mintyse kyla asociacija su rūbais. Tačiau kuo gi ne puošmena šis naujasis Fuji FINEPIX Z200fd fotoaparatas... Prie plono, dailaus ir stilingo korpuso yra pridedama: 10 milijonų vaizdo taškų jutiklis, naujos kartos „Face Detection“ veidų atpažinimo sistema fotografuojant portretus ir žmonių grupes, kartu su raudonų akių mažinimo funkcija bei automatiniais laikmačiais, 5 kartus vaizdą artinantis objektyvas (atitinkantis 33 - 165 mm židinio nuotolį, F3.8-4.8), vaizdo stabilizavimo sistema, IrSimple™“ sistema, leidžianti neprijungus aparato vaizdo medžiagą perteikti infraraudonųjų spindulių pagalba. Ir tai ne viskas, ką gali šis mažylis – jame yra patobulinta blykstė „i-Flash“, kuri turi protingą valdymo sistemą, nustatančią netgi apšvietimo kadre skirtumus. Nustačius apšvietimo skirtumus, yra automatiškai parenkama blykstės galia, taip apšviečiant mažiausiai apšviestą kadro zoną. Aparatui tinka tiek xD, teik SD/SDHC atminties laikmenos. Visos sistemos pritaikytos kuo lengvesniam ir patogesniam fotografavimui. Aparatas yra mažas, itin stilingas, tačiau protingas. Ar ko nors daugiau reikia, norint būti stilingam? Nebent brangakmenių ant jo korpuso. Pasirodys 2008 metų rugsėjo mėnesį.

Pasigirdo gandai, kad Fujifilm išleidžia Fuji Finepix S2000 HD fotoaparatą, turintį 10 mln. 1/2,3 vaizdo jutiklį, 15 kartų artinantį f/3,5-7,0 28-414 mm židinio nuotolio objektyvą, 2,7 colio ekraną, vaizdo stabilizavimo sistemą, HD filmavimo raišką, bei spartaus fotografavimo režimą , kai naudojant 3 MP režimą aparatu galima atlikti iki 13,5 kadro per sekundę fotografavimą. Kalbama, kad tik RAW formatu nebus galima fotografuoti. Kaina? Manoma, kad apie vieną tūkstantį litų (300 USD). Kitas gandas, kad atnaujinama ir F aparatų serija, išleidžiant naująjį Fujifilm Finepix F60fd, kuris turėtų pakeisti F50fd. Kad tai gali būti realybė patvirtina ir tas faktas, jog kompanija išleido į rinką penkis J serijos fotoaparatus: Fuji J150w, J110w, J100, J15, ir J12. Pirmieji trys turi 10 MP vaizdo jutiklį, J15w – 3 colių ekraną, o J100 kiek siauresnio matymo kampo objektyvą (35-175 mm, pirmieji du - 28-140 mm židinio nuotolio objektyvą). J15 ir J12 yra su 8 MP jutikliu, ir turi 3 kartus vaizdą artinantį 35-113mm židinio nuotolio objektyvą.

Lauksime šių aparatų pasirodymo Lietuvoje artimiausiu metu, o, tuo tarpu, belieka laukti daugiau informacijos iš oficialaus Fujifilm tinklapio. 8 nauji modeliai – puikus pastiprinimas darbar leidžiamiems Fuji aparatams.

Komentarų nėra: