antradienis, liepos 22, 2008

Kuo dabar nustebins „Panasonic“ fotoaparatai?

Kompanija parengė prekybai keletą naujienų skaitmeninės fotografijos mėgėjams – LUMIX serijos fotoaparatus LX3, FZ28, FX37, FX150. Kaip bebūtų keista, bemaž visos skaitmeninius fotoaparatus gaminančios kompanijos kaip susitarusios suskato vasaros gale pristatyti savo naujuosius fotoaparatus. Kompanija „Panasonic“ – ne išimtis. Būtų žymai maloniau, jei tokie pristatymai įvyktų kiek anksčiau, kai pavasarinė gamta bunda. Tačiau, pasižiūrėjus į fotonuotraukų antplūdį jas talpinančiuose portaluose, tenka konstatuoti, kad skaitmeninei fotografijai sezoniškumo įtaka nėra didelė.
Apie fotoaparatus trumpai.
PANASONIC Lumix DMC-LX3 naujasis fotoaparatas turi didelį ir jautrų jutiklį (1/1.63,). Tokio dydžio jutiklis buvo ir senesniame LX2 modelyje, tačiau kompanijos atstovai pranešime spaudai teigia, kad aparate yra specialiai LX3 modeliui sukurtas jutiklis. Gera žinia yra tai, kad fotoaparatas turi taip vadinamą ypač šviesų objektyvą. Šiuo LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektyvu pirkėjas iš tiesų turėtų džiaugtis: žymiai padidėja fotografavimo galimybės patalpoje, vakare ir tokiose vietose, kur blykstės naudojimas nepatartinas: objektyvo diafragma turi net F2.0 reikšmę. Pabrėžiama, kad aparatas turėtų patikti ne tik mėgėjui, ieškančiam kompaktiško fotoaparato su profesionaliomis galimybėmis, tačiau jis turėtų būti puikus pagalbininkas ir tikram profesionalui, kai nėra galimybių naudoti didesnių matmenų techniką. Atnaujinta ir vaizdo apdorojimo sistema - Venus Engine IV procesorius garantuoja ne tik geresnę vaizdo kokybę, bet ir spartesnį vaizdų apdorojimą. 2,5 kadro per sekundę – tai LX3 jėga (5 kadrai per 6 sekundes). Be to, naudojant ISO3200 režimą galėsime fotografuoti ir didžiausia raiška. Dar vienas privalumas – išorinės blykstės prijungimo galimybė: kompaktiškuose fotoaparatuose iki šiolei buvo retenybė. Korpuso dizainas – puikaus rafinuoto klasikinio stiliaus pavyzdys. Šis aparatas vienas iš pretendentų tapti nugalėtoju kompaktiškų fotoaparatų grupėje. Reklamuojami priedai jam įsigyjami atskirai: aliumininis vaizdo ieškiklis DMW-VF1, ND filtras DMW-LND46 ir PL filtras DMW-LPL46, blykstė GN22 , plataus matymo kampo konverteris DMW-LW46. Numatoma fotoaparato kaina – 1400 Lt.
PANASONIC Lumix DMC-FZ28 tai atnaujintas FZ18. Jame sumontuotas spartesnis Venus Engine IV procesorius (galimybė atlikti iki 13 kadrų per sekundę), naujas ekranas, tas pats plataus matymo kampo objektyvas su 27 mm židinio nuotoliu „Wide“ režimu, kuris jau veikia ir vaizdą artinti filmavimo metu (skirtingai nuo FZ18, tiesa, „Extra Optical Zoom“ didžiausio artinimo metu yra naudojama tik centrinė jutiklio dalis), jutiklis su didesniu efektyvių taškų skaičiumi (10mln.), HD raiška filmavimo metu, optinis vaizdo stabilizatorius, sumažintos fotoaparato energijos sąnaudos (tai leidžia atlikti iki 460 kadrų vienu baterijos įkrovimu), 16 pagrindinių fotografavimo režimų (37 varijantai), naujoji pagerinta „Tracking AF“ fokusavimo sistema, kuri užfiksuoja judantį objektą ir jo nepaleidžia kol nenufotografuosite. Nemažai patobulinimų, kurie pirkėjui gali būti svarbūs renkantis fotoaparatą. Numatoma kaina – apie 1200 Lt.
PANASONIC Lumix DMC-FX37 atnaujintas FX35 modelis, ypatingų pokyčių nepatyrė: 5 kartų artinimas, plačiakampis 25 mm židinio nuotolio objektyvas, HD filmavimo raiška, optinis vaizdo stabilizatorius, ta pati 3648x 2736 raiška, ta pati baterija - DMW-BCE10 Li-ion įkraunama baterija (apie 280 kadrų vienu įkrovimu), toks pat ekranas. Tiesa, yra pagerinta „Intelligent Auto“ fokusavimo sistema, kuri judančių daiktų fotografavimo metu garantuoja ryškiausią vaizdą (paremta „AF Tracking“ sistema). Pasikeitė ir fotografavimo automatinių režimų skaičius, senesniame modelyje jų buvo 23, šiame – 25, iš kurių, manoma, vartotojui patiks ypač populiarėjančios „Film Grain“ ir „Pin Hole“ programos. Tai neesminiai pakeitimai, tačiau vartotojui malonios naujovės. Numatoma kaina – apie 950 Lt.
PANASONIC Lumix DMC-FX150 išsiskiria iš kitų kompanijų gaminių plačiakampiu objektyvu (židinio nuotolis nuo 24 mm) ir 14 mln. vaizdo taškų jutikliu. Ar tokio jutiklio reikia vartotojui, netrukus pamatysime. Nuotraukos dydis didžiausia raiška - 4416x 3312 vaizdo taškų. Ar tokio vaizdo kokybė padidins fotografo laimę, neaišku, tačiau viena aišku, tokia nuotrauka atminties kortelėje ir kompiuteryje užims daugiau vietos. Ar tai naudinga vartotojui, nežinia, tačiau gi negalima neatsakyti į konkurentų veiksmus (būtų nedovanotina), kai jie išleidžia mėgėjišką fotoaparatą su 14 mln. vaizdo jutikliu. Numatoma kaina – apie 1000 Lt.

Fotoaparatai prekyboje turėtų pasirodyti nuo 2008 rugpjūčio.

Komentarų nėra: