penktadienis, lapkričio 16, 2007

Ziema ziema, nebek dar is kiemo :)

Žiema žiemužė...

Ką gi, pamažu ateina taip nelaukti, o gal ir laukti šalčiai. Užėjus šalčiams keičiam padangas, akumuliatorius, apsivelkam šiltais rūbais, sandarinam langus :) O kaip gi reiktų elgtis su fotoaparatais ir vaizdo kameromis?

Beveik visų fotoaparatų rekomenduojama darbo temperatūra yra 0-40 laipsnių pagal Celsijų. Fotografuojant prie žemesnių temperatūrų gali strigti LCD ekranas (rodyti sulėtintą vaizdą), taip pat baterijos daug greičiau išsikrauna, nes šaltas fotoaparatas naudoja daugiau energijos. Bet čia jau fizika. O mes žiūrėkim į tai praktiškai :)

Patartina nusipirkt "šiltesnį" storesnį dėklą (vieni jų, neseniai prekyboje atsiradę itin patogūs ir praktiški "PELI" lagaminai), arba tiesiog fotoaparatą pasikišt po drabužiais, kad jis šilumos gautu nuo kūno, ir išsitraukt tik reikiamu momentu. Taip pat turėkite "šiltų" papildomų baterijų tam atvejui, jei vis tik išsikrautų pagrindinės. Visa tai galioja ir video kameroms. Aišku didelių gabaritų nelabai užsikišim užantin, todėl tokiu atveju patartina įsigyt pašiltintą dėklą.

Tačiau jei jau gavosi taip kad pamiršote ir sušaldėte, tai įėjus į šiltą patalpą palikite fotoaparatą ar kamerą bent 2 val., kad įgautų kambario temperatūrą. Aparato viduje susidarę drėgmės lašeliai gali sudeginti kokią mikroschemą, o tada jau teks nešt jį į taisyklą. Kita vertus fotoaparatas fotoaparatui nelygu :) Vienas gal jautresnis šalčiui, kitas - patvaresnis.

Tai gal labiau teoriški patarimai, tačiau manau nesinorėtų eksperimentuoti praktiškai :)
Šiek tiek plačiau apie fotografavimą žiemą ir fotoaparato priežiūrą - čia...

Geros žiemos visiems ir gražių kadrų! :) Taip pat parašykit kaip Jūs prižiūrite savo fotoaparatus ir kameras, naudingi patarimai visada reikalingi :)

Beje, mūsų BLOG'ą galite pasiekti jau ir šiuo adresu: www.fotofabrikas.lt/blog

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

nice