pirmadienis, lapkričio 03, 2008

Geriausi fotoaparatai spalio menesi

Spalį prasidėjo kaita, kai senieji fotoaparatai palieka rinką ir užleidžia naujiesiems. Fotoaparatų tope, galima įžvelgti kiekvieno fotoaparato vietą rinkoje.


Kompaktiniai fotoaparatai

Spalį, kaip ir buvo tikėtąsi, pirmą vietą užėmė Canon PowerShot SX110 IS - šis fotoaparatas vienas iš geriausių pasirinkimų šeimai. Nors prieš tai jo pirmtakas Canon PowerShot SX100 IS buvo beveik identiškas, tačiau nepateikus nieko ypatingo konkurentams šis fotoaparatas turbūt bus viena iš geriausių dovanų iki pat kitų metų pradžios.

Antroji pozicija, Panasonic DMC-FZ28 kol kas stebina, bet tikėtina, kad greitu laiku neatsilaikys ir užleis vieta Canon'ams. Canon PowerShot SX1 IS ir Canon PowerShot SX10 IS turi absoliučiai viską ko prireiktų fotoaparatui su dideliu optiniu priartinimu, juos renkasi tie, kurie nori universalumo.

Nors Canon PowerShot S5 IS fotoaparatu jau nebeprekiaujama, jis kol kas išlieka gan populiarus. Bet kitą mėnesį jis bus arba lentelės dugne, arba jo iš viso nematysime.

Penktoje pozicijoje pasirodė Canon PowerShot G10 - šis fotoaparatas iš karto susilaukė didelio dėmesio, tai fotoaparatas, kuris gali apimti kelis rinkos segmentus. Pirmasis tai fotoaparatas esantis "šalia" DSLR (skaitmeninio veidrodinio) ir antras, tai fotoaparatas, su kuriuo galima pažaisti ir paeksperimentuoti bei išgauti gan geros kokybės nuotraukas.

Kas stebina tai Canon PowerShot A590 IS kritimas, galbūt tai laikina, nes fotoaparatas gan pigus, bei jei nenorima daug investuoti - pats geriausias pasirinkimas iš kompaktiškų ir pigių fotoaparatų.

Ko galime sulaukti kitą mėnesį? - Naujieji Canon turbūt įsitvirtins visiškai lentelės viršuje ir tik Panasonic DMC-FZ28, o galbūt ir Panasonic DMC-LX3 (konkurentas Canon PowerShot G10) sugebės atsilaikyti Canon manijai...


Skaitmeniniai veidrodiniai fotoaparatai

Nikon D40 -antroji pozicija, tai fotoaparatas, kuris nors ilgai esantis rinkoje tačiau tai vienas iš geriausių pasirinkimų, kai norima jau veidrodinio fotoaparato, kai norima ne pakankamai geros kokybės, o tikrai geros.

Skaitmeniniai veidrodiniai fotoaparatai tikrai taip greitai nesensta tik keičiasi modelių pavadinimai. Rekomenduojame visada pagalvoti ir apie šį variantą prieš įsigyjant pvz. Canon PowerShot G10 arba Canon PowerShot SX10 IS / SX1 IS.

Visa lentelė


Komentarų nėra: