trečiadienis, spalio 22, 2008

Fotostudija - klausimai fotografei

Kaip ir minėjome įraše apie fotostudiją, pateikiame keletą klausimų fotografei Jurgitai Genytei:

1. Kaip kilo mintis įkurti fotostudiją?

Apie tai buvo galvota jau seniai. Mat prieš tai kelerius metus teko fotografuoti bet kur ir bet kada. Kurį laiką teko dalyvauti studentiško foto klubo veikloje. Buvo proga išbandyti kaip viskas vyksta fotografuojant fotostudijoje. Taip po truputį kaupiant patirtį bei esant begaliniam norui fotografuoti ir tobulėti būtent šioje srityje, kažkaip visai natūraliai ir kaip savaime suprantamas dalykas buvo įkurta ir Fotofabrikas.lt fotostudija.

2. Ką reikia žinoti pradedant teikti tokią paslaugą?

Turbūt vienas pagrindinių dalykų tai būtų tai, jog tai darbas su žmonėmis, o žmonės ne vienodi ir jų skonis bei grožio suvokimas taip pat skiriasi. Tad reikia didelių pastangų bei kantrybės abipusiam susikalbėjimui. Be to nepaslaptis, jog dauguma žmonių prieš fotoaparatą susikausto, jaučiasi nejaukiai ir pan., todėl fotografas turi būti ne tik iškalbingas, bet ir turėti tam tikrų psichologo įgūdžių, kad sugebėtų priversti žmogų atsipalaiduoti, nebijoti parodyti savo tikrąjį aš. Pradedantiems fotografams galėčiau pasakyti, jog fotografuoti savo šeimos narius bei draugus yra viena, o nepažįstamus žmones - visai kas kita.

3. Ar daug investicijų reikia?

Žiūrint kas yra daug? :) Kam netrūksta išradingumo ir išmonės, manau ne tiek ir daug.

4. Ko dažniausiai pageidauja klientai? Kokios fotosesijos populiariausios?

Mergvakarių bei erotines fotosesijos, taip pat šeimų, gimdyvių fotografavimas. Beja, galėčiau pastebėti, jog moteriškoji lytis yra labiau linkusi fotografuotis, o vyrukai matyt kol kas dar nelabai drįsta arba galvoja, jog tai nelabai vyriškas užsiėmimas.


5. Kada reikėtų naudotis fotostudijos paslaugomis?

Kai tik norisi :) arba dar geriau, padovanoti ją artimiems žmonėms bet kokia proga, nes pas mus visuomenėje dažnai vis dar reikia postūmio iš išorės, kad žmogus prisiruoštų ateiti fotografuotis. Vis bėga lekia, vis nėra kada. O kada, jei ne dabar? :)

6. Ar kiekvienam yra prienama ši paslauga?

Manau, kad taip.


7. Kuo Fotofabrikas.lt fotostudija yra priimtinesnė nei kitos?

Turbūt tuo, kad stengiamės įsiklausyti i žmogaus pageidavimus. Svarbiausia mums yra žmogus, jog jis jaustųsi jaukiai ir smagiai pas mus. Šiltai sutinkam, nuoširdžiai patariam. Dažnai tenka išgirsti iš klienčių, kad labai gerai, jog fotografė moteris (kalba būtent apie erotines fotosesijas). Ir apskritai stengiamės savo darbą atlikti profesionaliai. Ir būna labai smagu, kai įvertinę mūsų darbą klientai grįžta vėl ir vėl. Tai turbūt iškalbingiau už bet kokius žodžius.


Ačiū Jurgitai, kad rado laiko atsakyti į klausimus :)

Fotostudijos kontaktai:
Tel. 8 674 76060 (kviesti Jurgitą)
El. paštu fotostudija @ fotofabrikas.lt
Tinklapis: http://www.fotofabrikas.lt/fotostudija

Komentarų nėra: