antradienis, rugsėjo 09, 2008

Tamron: asortimentas platyn


TAMRON neseniai pristatė naujus objektyvus, kurie turėtų patraukti ne vienos dešimties fotografų dėmesį. Jei kompanija laikysis tokios pat kainodaros politikos ir objektyvai nekainuos daugiau, nei atitinkami originalių gamintojų, reikia laukti, kad šie gaminiai su malonumu bus perkami. Mėgėjai tik ir ieško, kas galėtų pakeisti kiek daugokai kainuojančius originalių gamintojų objektyvus su norimais techniniais duomenimis, tačiau gana retokai naujų objektyvų kaina džiugina pirkėjus.
Tamron SP AF10-24mm F/3.5-4.5 Di II LD Aspherical (IF) - plačiakampis objektyvas Nikon ir Canon aparatams su APS-C jutikliu. Kaip plataus kampo objektyvas nepasižymi ypatingu „šviesumu“, tačiau gal kitos jo savybės nustelbs šviesumo trūkumą. Pentax ir Sony aparatams objektyvas bus pristatytas vėliau.
Tamron AF18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) MACRO - vadinamasis „Ultra-Zoom“ kategorijos universalusis objektyvas su 15 kartų artinimu. Profesionalai nesidrovėdami paeiliui peikia visus universaliuosius objektyvus, tad gal šis objektyvas nustebins kuo nors, kas galėtų būti atsvara šių objektyvų kritikai. Viena jau aišku, šis objektyvas turi vaizdo stabilizavimo sistemą. Taip pat skirtas aparatams su APS-C dydžio jutikliais.
Tamron SP AF90mm F/2.8 Di MACRO - objektyvas aparatams su viso kadro jutikliais. Di - „Digitally Integrated“ - pritaikytas skaitmeninei fotografijai, t.y. įnoringiems skaitmeniniams fotoaparatams. Portretams, gamtai, Makro fotografijai. Tik ar sudomins šis objektyvas tikruosius profesionalus, turinčius viso kadro aparatus? Nikon aparatams: su įmontuota pavara, dėl kurios nebuvimo veidrodinių Nikon turėtojai vis jausdavosi nuskriausti. Išleidžiamas ir Canon, Pentax bei Sony aparatams.
TamronSP AF70-200mm F/2.8 Di LD [IF] MACRO
- pagamintas kaip ir SP AF28-75mm F/2.8 XR Di modelis, naudojant panašias medžiagas, bei panašios kokybės lęšius. Gamintojas teigia, kad šis objektyvas turėtų taip pat sudominti potencialius pirkėjus, kuriems patiko pastarojo 28-75mm objektyvo kokybė ir kaina. Didinimas 1:3.1, mažiausias fotografavimo atstumas - 0,95 m. Skirtas aparatams su viso kadro jutikliais, tačiau neatmetama galimybė, kad jis patiks ir APS-C klasės aparatų savininkams.

Komentarų nėra: