penktadienis, rugsėjo 26, 2008

Naujos kartos Apple iPod nuo šiandien prekyboje

Būtent šiandien Apple pradeda oficialiai prekiauti naujos kartos iPod grotuvais. Deja esama gama naujais modeliais nepasipildė, tačiau yra tikrai intriguojančių atnaujinimų.

Pirmasis bene radikaliausias ir svarbiausias yra ketvirtos kartos iPod Nano išleidimas. Tik žvilgtelėjus į jį pastebima nauja spalvų gama, kurioje jų netgi devynios. Taip pat išaugo atmintis - naujieji modeliai turės 8 arba 16 GB vidinę atmintį. Grotuve įdiegta keletas naujų funkcijų pavyzdžiui papurčius grotuvą jis atsitiktiniu būdų parenka dainą iš muzikos bibliotekos, taip pat labai naudinga yra vaizdo pavertimo funkcija t.y. pavertus grotuvą šonu, vaizdas 2 colių ekrane taip pat pasiverčia, kas įgalina jus žiūrėti filmus, nuotraukas, ieškoti dainos pagal albumo viršelį bei žaisti žaidimus gerokai patogiau. Dar viena įdomi funkcija pavadinta Genius, jos pagalba Jūsų grotuvas pagal tuo metu grojamą dainą suranda dainas, kurios atitinką ją, ir sudaro puikiai derančių dainų grojaraštį, tiesiog asmeninis Dj grotuve.



Kitas modelis būtų iPod Classic. Šis grotuvas nebus gaminamas 80 ir 160 GB atminties, tačiau pasirinktas vienas dydis esantis lygiai per vidurį tarp pastarųjų t.y. 120GB. Iš esmės didelių atnaujinimų jame nėra įdiegta, visgi tai grotuvas, kuris nedaug keičiasi nuo pat gaminimo pradžios, be abejo jame bus galima talpinti milžiniškus kiekius muzikos, nuotraukų bei filmų, taip pat jame atsirado Genius funkcija, kuri jau paminėta apraše apie Nano grotuvą.



Na ir trečiasis iš atnaujintų modelių iPod Touch, kuris buvo pats naujausias kūrinys Apple šeimoje, ir išleistas pakankamai neseniai, galbūt todėl jo patobulinimai apsiriboja pagražinta išvaizda, padidintu baterijos darbo laiku ir įmontuotu garsiakalbiu, leidžiančiu klausytis muzikos bei žiūrėti filmus be ausinių.

Komentarų nėra: