penktadienis, rugpjūčio 22, 2008

Gandai: nauji veidrodiniai jau greit

Sony Alpha A900 ketinama pristatyi 2008 metų spalio mėnesį. 24 milijonų vaizdo taškų jutiklį turintis aparatas turėtų visų pirma sudominti tuos, kurie yra ištikimi Sony gaminių gerbėjai ir laukia viso kadro jutiklį turinčio naujo fotoaparato. Vienaip ar kitaip, šio aparato pristatymas jau ne už kalnų. Tik ar aparatas bus įkandamas eiliniam pirkėjui, ar tik Sony fanams?
Canon EOS 50D: kol kas tai tik gandai, kol nėra oficialaus aparato pristatymo - manoma, kad tai bus aparatas su 15 mln. vaizdo taškų EF-S jutikliu, 6 kadrų per sekundę spartos greituoju fotografavimu, DIGIC4 duomenų aprorojimo procesoriumi, 9 taškų kryžmine fokusavimo sistema, 3 colių ekranu. Naujiena gali būti tai, kad EOS 50D turės savo korpuse „shift type“ vaizdo stabilizatorių, ko iki šiolei neturėdavo pradinio ir vidutinio lygmens EOS veidrodiniai fotoaparatai.
Nikon D90: sklinda gandai, kad šis aparatas turės 12 mln. vaizdo taškų jutiklį, 4,5 kadrų per sekundę fotografavimo spartą, 11 taškų automatinio fokusavimo sistemą, 3 colių ekraną, turės galimybę filmuoti, bus integruota GPS sistema, HDMI sąsaja, o aparatas numatytas komplektuoti su 18-105 DX lęšių sistema.
Taigi - lauksime pasirodant.

Komentarų nėra: