antradienis, rugpjūčio 26, 2008

Canon: vieno gando pabaiga


Kompanija Canon, matyt, pabūgusi kad gandai tik ir liks gandais, nusprendė viešai pristatyti savo naujuosius gaminius. Vienas jų - Canon EOS 50D. Šis aparatas tęsia geras pusiau profesionalių aparatų šios kompanijos gamybos tradicijas ir yra numatytas Canon EOS 40D pakeitimui. Ar verta bus su nekantrumu laukti šio aparato pasirodymo rinkoje greitai sužinosime. Tačiau jau dabar aišku, kad šios kategorijos aparatų rinkoje jau senokai reikėjo sujudinti vandenis. Kokiu tikslu? Aišku, kad, visų pirma, nauda vartotojui, kuris jau pasiilgo gaminių su profesionaliomis savybėmis už patrauklią kainą. Be to, ir senesniųjų modelių kainos ims kristi. Tai jau ne už kalnų, nes žadama EOS 50D kaina turėtų būti apie 3500 litų. Žinant, kad nuotraukų kokybė kompanijos inžinieriams yra labai svarbi, tenka manyti, kad šis aparatas bus perkamiausių sąraše taip pat, kaip buvo mėgiamas 40D. Tačiau mėgėjui buvusi 40D kaina suveikė kaip truputėlį pirkimą atbaidantis faktorius. Ar nenutiks taip, kad 50D su 15 mln vaizdo taškų ir nauju „Digic 4“ procesoriumi taps tik lentynų puošmena. Stiprus EOS 50D argumentas pirkėjui - aparate įmontuota stabilizavimo sistema, ko iki šiolei neturėjo ankstesni šios klasės Canon modeliai. Taip praplečiamas objektyvų asortimentas jam: tinka EF ir EF-S objektyvai, kurie neturi vaizdo stabilizatoriaus. Yra „Live View“, 3 colių ekranas, ISO net iki 12800, bijantiems RAW formato nuotraukos užimamos vietos - net 3 RAW režimai (15,1, 7.1 ir 3.8 MP raiška), HDMI sąsaja.
Kita naujiena yra tai, kad Canon pamalonino ir mėgėjus - išleidžiamas universalus objektyvas Canon EF-S 18-200mm F3.5-5.6 IS, kuriame yra vaizdo stabilizatorius. Klausimas: ar tik mėgėjui. Negi jo privalumais nepasinaudotų ir profesionalas? Aprašomos savybės leidžia manyti, kat šis objektyvas turėtų sudominti pakankamai platų pirkėjų ratą: UD elementai, speciali „Super Spectra“ lęšių danga, mažinanti iškraipymus, triukšmą ir gerinanti spalvų balansą. Numatyta kaina - apie 1600 litų.
Pastaba: EOS 50d vaizdo stabilizatoriaus neturi - atitaisome klaidą.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

"Stiprus EOS 50D argumentas pirkėjui - aparate įmontuota stabilizavimo sistema, ko iki šiolei neturėjo ankstesni šios klasės Canon modeliai."

Ar tikrai nieko nesupainiojot su šiuo reikalu? Klausiu, nes oficialiuose pranešimuose joks stabilizatorius neminimas. Be to būtų keista canon'ui, su jų stabilizuotos optikos parku, pjauti šaką ant kurios patys sėdi.