trečiadienis, liepos 02, 2008

Naujasis Nikon D700: ar taps „bestseleriu“

FX formatas nedideliame fotoaparate Nikon D700. Pažvelgus į šio fotoaparato techninius duomenis, galima teigti, kad šio modelio aparatas yra tikras profesionalas mėgėjo marškinėliais. Visų pirmiausia, jame yra visa reikalinga įranga vadinamojo viso kadro („Full frame“) fotografavimui, kuri yra sumontuota į nedidelį, lengvą ir tvirtą korpusą..

Fotoaparatas profesionalams už prieinamą kainą. Kompanija „Nikon“ padidino vadinamojo viso kadro FX formato skaitmeninių veidrodinių fotoaparatų asortimentą, taip užpildydama susidariusią nišą naujų fotoaparatų asortimente šioje kainų kategorijoje.. Naujasis fotoaparatas turėtų pirmiausia sudominti patyrusius fotografus. Ar bus taip, kad visi fotografai pametę galvas ims atsisveikinti su turimais fotoaparatais ir bėgs pirkti naujojo D700 modelio fotoaparatų. Gal ne iškart. Kodėl? Visų pirma, kad šio modelio aparatai yra skirti patyrusiems fotografams, arba profesionalams. Tai nusako ne tik fotoaparato techninės savybės, bet ir būsima rekomenduojama kaina, paskelbta kompanijos „Nikon“ atstovų – apie 8000 litų. Tačiau fotografai, dabar ieškantys naujo fotoaparato būtinai į jį atkreips dėmesį.

Ar taps „bestseleriu“? Galima teigti, jog šis modelis yra puikiai subalansuotas skaitmeninis veidrodinis fotoaparatas, tinkantis įvairiausioms užduotims atlikti, nepriekaištingai parengtas darbui ne tik studijoje, bet ir ekstremaliomis sąlygomis, kur tik fotografo fantazija gali nunešti. Mėgėjui šis aparatas – kiek brangokas. Ar nesutrukdys būsima šio fotoaparato kaina tapti didelę paklausą turinčiu pirkiniu – pamatysime.

Pirmieji nuotraukų pavyzdžiai.
Video pranešimas:




Kitos Nikon naujienos SB-900 blykstė.....bei Nikon 45mm f/2.8D ED PC-E NIKKOR ir Nikon 85mm f/2.8D PC-E NIKKOR objektyvus.

Komentarų nėra: