šeštadienis, balandžio 05, 2008

Du įvykiai: E-komercija Lietuvoje, BLOGin 2008 konferencija - sprogstantys burbulai?

Kaip dirbančiam e-versle, šią savaitę buvo du gan svarbūs įvykiai: E-komercijos vystymas Lietuvoje ir BLOGin 2008 konferencijos.

E-komercijos vystymas - šia konferencija tiesiog nusivyliau, naudingos informacijos kiekis buvo gan mažas, itin didelis reklamos kiekis. Daugelis pranešimų buvo reklama ir pažadai ateičiai :(

Dar labiau nusivylimą šia konferencija padidino BLOGin 2008, kuri buvo ir geriau organizuota (visomis prasmėmis), ir pranešėjai pateikė daugiau informacijos.

Kokia išvada? - bendruomenės nugali po truputį verslo įvykius ir kai daroma "ne iš reikalo" viskas įvyksta žymiai geriau. Sveikinu tinklaraštininkus :)

Bet šis įrašas būtų beprasmis, jei būčiau konstatavęs tik faktus. Po Blogin iškilo didelis klausimas: "Ar tinklaraščiai ir tinklaraštininkai supranta atsakomybę?" Už savo rašymą ir panašiai, šį klausimą iškėlė turbūt Kubikas.lt lyg viduje ir žinodamas kokie tinklaraščiai yra stiprūs, bet sakydamas jog mes tik paaugliai.
Ar visada Jų žodis bus teisingas? - ar nebus taip, kad tarp Google rezultatų reikės atsirinkti ne tik, kuris įdomiausias/plačiausias, bet ir tikrinti jų patikimumą? Paprastam žmogui tampa vis sudėtingiau.

O dėl verslo, verslas pasiruošęs ir remti, ir liaudiškai "palikti" pinigėlius, tiesiog labai sudėtinga kontaktuoti su kiekvienu tinklaraščiu atskirai...

Gero poilsio! Simas (čia tik mano nuomonė)

Komentarų nėra: