trečiadienis, lapkričio 28, 2007

Nuotrauku mazinimas


nuotraukų mažinimas
Ieškote kaip sumažinti nuotrauką ar paveiksliuką iki norimo dydžio tam, kad patalpinti į Internetą ar tiesiog taupote kietąjį diską? Tada šis straipsnis Jums :) Praktiškai visos programos turi vienokią ar kitokią nemokamą alternatyvą, ar bent jau demonstracinę versiją, kuri dažniausiai pačiu netinkamiausiu metu paprašo ją nusipirkti. Šį kartą pabandysiu apžvelgti nemokamas bei internetines nuotraukų redagavimo arba tiksliau mažinimo programas. Apie daug funkcijų turinčias programas, tokias kaip IrfanView, GIMP, pakalbėsime galbūt kitą kartą, o dabar tiesiog paieškokim Microsoft Paint alternatyvų.

Jpeg Enchancer - patogi tuo, kad viename lange matoma originali nuotrauka, o kitame jau koreguota. Taip pat galima pasirinkt automatinius išmatavimus, arba įvesti juos rankiniu būdu.

EvJO Photo-Image Resizer - galinti nuotraukas ne tik sumažinti, bet ir minimaliai keisti kontrastą, spalvingumą, bei ją vartyti.

VSO Image Resizer - bene pati paprasčiausia ir patogiausia naudotis iš visų paminėtų. Pasileidus šią programą, iškart siūloma išsirinkti nuotrauką ir vos keliais pelytės paspaudimais pakeisti jos parametrus.

Abi pastarosios programos geba mažinti ne tik po vieną nuotrauką, bet ir kelias ar keliasdešimt. Tai manau bene didžiausias pliusas, jei reikia mažinti visą nuotraukų katalogą. Jei turite Internetą, verta paminėti ir kelias "online" veikiančias programėles. Tai "Shrink Pictures", "Resize2mail" ir "PicResize". Visose galima minimaliai keisti nuotraukos parametrus, taip pat iškirpti, pasukti, tačiau išskyrus "PicResize", jose nėra galimybės mažinti daug nuotraukų iš karto.

Kas liečia kokybę, tai ji praktiškai visų vienoda, bet gal jūs atrasite kažkokį skirtumą. :)
Pasistengsiu vis papildyt šį straipsnį kitomis rastomis nuorodomis. Vis tik daugiau nuomonių geriau nei viena :)
Papildyta 2007 12 05

Kolega pasiūlė dar viena nuotraukų mažinimo "online" programą - Reshade - patogi tuo, kad atmintyje ši programa laiko jūsų anksčiau redaguotas nuotraukas. Bene vienintelis nepatogumas, kad reikia registruotis :)

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

aš tai naudoju microsoft picture manager. Nu tiesa išeitu nelegalią :)

Anonimiškas rašė...

O gal zinai kokia nors nemokama, nuotrauku markingui ( kai ant keliu ar keliolikos nuotrauku is karto uzdedamas tam tikras tekstas, pvz (c) kiekvienos nuotraukos kampe) ?

Anonimiškas rašė...

O, labai geras straipsnis. Kaip tik reikejo dabar tokiu programeliu. Visas isbandysiu ir parasysiu savo nuomone :)
Dabar pakolkas naudoju PhotoResize Magic, bet ji turi kelis minusus,tai gal sitos bus geresnes..

Aivas rašė...

Sekite musu dienorasti, apie nuotrauku markinga planuojame parasyti artimiausiu metu :)