pirmadienis, vasario 05, 2007

Naujų skaitmeninių fotoapartų lietus (ultrazoom serija)

Artėjant pavasariui žymiausi fototechnikos gamintojai anonsavo produktus. Olympus'as pristatė Olympus SP-550 UZ , modeliukas, kuris turėtų susilaukti tirai didžiiulio dėmesio dėl savo didelio optinio priartinimo 18x, bei be abejonės plačiakampio objektyvo (28mm). Šiais metais pasistengė ir įdiegė dvigubą stabilizavimo sistemą.
Pagrindiniai minusai, kurie gali išryškėti šiame fotoaparate - tai blogos kokybės nuotraukos prie prastesnio apšvietimo (padidinus ISO daugiau nei 200), bei aukšta kaina.
Panasonic'as taip pat pristatė visą seriją savo gaminių. Visuose yra įdiegta stabilizavimo sistema, iš ultrazoom serijos (su didesniu priartinimu), pateikė tris variantus:
Panasonic DMC-TZ2
Panasonic DMC-TZ3
Panasonic DMC-FZ8

Panasonic DMC-TZ2 ir TZ3 serija pakeis gan populiarų modeliuką Panasonic DMC-TZ1, vienas esminis patobulinimas tai 28mm objektyvas, kuris galbūt sudarys konkurenciją Olympus SP-550, jei vartotojui nereikės fotoaparato su rankiniais valdymais, o užteks su 28mm 10x optiniu priartinimu ir auto nustatymais.
Panasonic DMC-FZ8 - naujovių ne per daugiausiai, išlaikomos "tradicijos" didinti efektyvių taškų skaičių - nedidinant sensoriaus dydžio, bet pagrindinis klausimas išlieka ar Panasonic'as pagaliau susitvarkė su "triukšmais" prie didesnio ISO jautrumo.
Visi fotoaparatai turėtų pasirodyti Kovo mėnesį.

Komentarų nėra: